Ευφυής Εκπαίδευση

Ευφυείς Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Διαδραστικοί Πίνακες
  • Ιστορίες Εκπαίδευσης
  • SMART Notebook
  • Διαδραστικά θρανία
  • Εκπαιδευτικό Υλικό

Χορηγία στην Κιβωτό του Κόσμου

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ευφυής Εκπαίδευση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη χορηγία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στο ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής του υποδομής. Η ενέργεια αυτή δηλώνει την έμπρακτη στήριξη της εταιρίας μας στη δραστηριότητα και τους σκοπούς του ιδρύματος, «που ανακουφίζει» παιδιά και νέους από «τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες , την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη».

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου στην υποβαθμισμένη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα. Το ίδρυμα προσφέρει τροφή, στέγη και εκπαίδευση σε μερικές εκατοντάδες παιδιά που στερούνται τις πλέον στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή, την παιδεία και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν είναι απλώς ένα ίδρυμα, αλλά μία κοινότητα που βασίζεται στην αγάπη και την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Η «Κιβωτός» αποσκοπεί στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που απειλεί τα παιδιά αυτά. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος «Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδοντας οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και ταυτόχρονα βρίσκοντας εργασία στη μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.»

Και οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της Δημοκρατίας έχουν βραβεύσει την «Κιβωτό» για την προσφορά της. Το 2003 βραβεύεται από τo Ευρωπαικό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία ως "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" ενώ το 2004 βραβεύεται από την UNESCO. Τέλος, το 2008 ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοτόπο της Κιβωτού