Ευφυής Εκπαίδευση

Ευφυείς Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Διαδραστικοί Πίνακες
  • Ιστορίες Εκπαίδευσης
  • SMART Notebook
  • Διαδραστικά θρανία
  • Εκπαιδευτικό Υλικό
Εκπαιδευτικό λογισμικό

Μαθηματικά στο Γυμνάσιο (2/2)

E-mail

Σε αυτά το βίντεο ο διαδραστικός πίνακας SMART Board χρησιμοποιείται για την επίδειξη μερικών δραστηριοτήτων στα μαθηματικά της Β' Γυμνασίου. Παρουσιάζονται ενδεικτικές δραστηριότητες για τη διδασκαλία συναρτήσεων, γωνιών - κύκλου καθώς κι ένα πλάνο μαθήματος για το πυθαγόρειο θεώρημα.

 

Χημεία στο Γυμνάσιο

E-mail

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται ενδεικτικά πλάνα μαθήματος και προσομοιώσεις για το μάθημα της χημείας, σε επίπεδο και ύλη Β' Γυμνασίου, (μαζικός και ατομικός αριθμός, μόρια και άτομα, κ.α.) στο διαδραστικό πίνακα SMART Board. Εκτός από τις δυνατότητες παρουσίασης του υλικού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι πολυμεσικές διαδραστικές εφαρμογές και οι προσομοιώσεις που μπορεί κανείς να τις χειριστεί αγγίζοντας τα εικονιζόμενα αντικείμενα.

 

Αρχαία Ελληνικά στο Γυμνάσιο

E-mail

Μία πρόταση για διδασκαλία με το βιβλίου των Αρχαίων Ελληνικών της Β' Γυμνασίου με διαδραστικό πίνακα SMART Board παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο. Τα εργαλεία του διαδραστικού πίνακα SMART Board επιτρέπουν διάφορες δραστηριότητες όπως επισημάνσεις, απόκρυψη και εμφάνιση περιεχομένου, επίλυση ασκήσεων του βιβλίου στον πίνακα, κλπ. Χρησιμοποιήθηκε λογισμικό SMART Notebook καθώς και το Adobe Acrobat Reader.

 

Η αναγνώριση ελληνικών σε διαδραστικό πίνακα SMARTBoard ™ με λογισμικό SMART Notebook ™

E-mail

Οι διαδραστικοί πίνακες SMART board ™, χάρη στο λογισμικό SMART Notebook ™ που τους συνοδεύει, υποστηρίζουν την αναγνώριση ελληνικής γραφής. Ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής μπορεί να γράψει στον πίνακα με το χέρι ή το μαρκαδόρο, χρησιμοποιόντας τον προσωπικό του γραφικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, με μια απλή επιλογή, ο διαδραστικός πίνακας μετατρέπει το χειρόγραφο σε "τυπωμένο" κείμενο.

 

Μαθηματικά στο Γυμνάσιο (1/2)

E-mail

Σε αυτά το βίντεο ο διαδραστικός πίνακας SMART Board χρησιμοποιείται για την επίδειξη μερικών δραστηριοτήτων στα μαθηματικά της Β' Γυμνασίου. Παρουσιάζονται ενδεικτικές δραστηριότητες για τη διδασκαλία συναρτήσεων, γωνιών - κύκλου καθώς κι ένα πλάνο μαθήματος για το πυθαγόρειο θεώρημα.

 

Φυσική στο γυμνάσιο

E-mail

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται ενδεικτικές δραστηριότητες για το μάθημα της φυσικής, σε επίπεδο και ύλη Γυμνασίου (π.χ. δυνάμεις, κίνηση, ταχύτητα, επιτάχυνση, κλπ.), με διαδραστικό πίνακα SMART Board. Είναι αξιοσημείωτο το πόσο πολύ ενισχύεται και ζωντανεύει η διδασκαλία χάρη στις δυνατότητες αφής που προσφέρει ο πίνακας, επιτρέποντας να αγγίξουμε τα εικονιζόμενα αντικείμενα και να τα μετακινήσουμε.

 

Μαθηματικά εργαλεία στο διαδραστικό πίνακα SMARTBoard ™

E-mail

Το SMART Math ™ περιέχει πληθώρα χρήσιμων εργαλείων για τη διδασκαλία των μαθηματικών από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο. Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται η δυνατότητα αναγνώρισης μαθηματικών συμβόλων (π.χ. τετραγωνκή ρίζα) και εκφράσεων (π.χ. αριθμοί, τελεστές, μεταβλητές), η δυνατότητα υπολογισμού μαθηματικών εκφράσεων (π.χ. δευτεροβάθμια εξίσωση, ρίζα 2, κλπ.), η χρήση σχημάτων (π.χ. γεωμετρία, τριγωνομετρία) καθώς και η δημιουργία γραφικών παραστάσεων από τις συναρτήσεις τους.

 

Πλάνα μαθήματος για τις μικρές τάξεις του Δημοτικού Σχολείου με λογισμικό SMART Notebook

E-mail

Ενδεικτικά αποσπάσματα από πλάνα μαθήματος για τη διδασκαλία στις μικρές τάξεις του Δημοτικού. Το βίντεο είναι παραγωγή της Ευφυούς Εκπαίδευσης.

 


Σελίδα 1 από 2